Bon dia amics de tetere,

després d’haver agotat els darjeelings de la primera collita 2010 em vaig guardar una petita quantitat de cada per poder gaudir-los amb tranquil.litat i deixar aquestes notes.

Aquest any vaig tenir la oportunitat d’aconseguir aquests darjeelings de primera mà subhastats pels propis representants de les plantacions indies. La part positiva es la gent que els va poder provar i la part no tant bona, conseqüentment, ha estat la poca quantitat que en vaig poder comprar.

Espero que en properes ocasions en pugui aconseguir més quantitat per a tots els nostres amics de tetere. També us vull dir que ja hem rebut la nova collita de 2010 dels Oolongs de Taiwan i podeu passar per la botiga quan vulgueu. D’aquest tes hem fet una previsió molt més àmplia per a que tothom els pugui gaudir. També estem a punt de rebre la nova collita 2010 dels tes de Japó i la nova collita 2010 de la Xina. Podreu saber quan ens arriben a través de la nostra pàgina web tetere.com.

Tornant als darjeelings de 2010:
Darjeeling negre, Shre Dwarika 2010 DJ01 SFTGFOP 1
Darjeeling blanc, Margaret’s Hope 2010 FTGFOP 1 Tippy

abans de parlar de cada te, vull comentar que hem utilitzat un «gaiwan» petit amb uns 3 gr de te i els hem infusionat durant 2 minuts amb aigua a 95ºC (els dos tipus de te).

Cata del darjeeling negre:
aroma fulla seca: Aroma fresc i amb notes una mica mentolades i a poliol.
forma fulla seca: brots joves en forma d’agulles, no gaire llargues, que ens mostra que les fulles han sigut trencades durant el procés de fabricació. Color de diverses tonalitats de verd i marró.
aroma infusió: aroma fresc, herbaci i infantil ja que em recorda a la colònia «nenuco». Després he mirat la composició de la colònia i porta geraniol i linalool, dos compostos que estan presents a plantes com la menta, les roses, els geranis,…
color infusió: groc pujat amb tonalitats marronoses
fulla molla: Fulla jove trencada amb oxidació poc pronunciada.
gust: Potent en boca i notes àcides agradables amb astringència prolongada i pronunciada tot acompanyat amb notes dolces.

Cata del darjeeling blanc:
aroma fulla seca: Aroma a herba fresca.
forma fulla seca: brots joves formats, bàsicament, per 3 fullles petites i senceres. Colors verds amb tonalitats més clares i més fosques amb presencia important de brots completament blancs.
aroma infusió: aroma fresc, suau i complet amb records a verdura bullida,.
color infusió: groc pujat, però més clar que el darjeeling negre
fulla molla: Fulla jove sencera on es poden observar clarament els tres nivells de fulla comentats anteriorment.
gust: molt suau i rodó en boca. Aguanta molt bé les infusions llargues sense destacar els gustos àcids i amargs. Astringència moderada i agradable en boca.

Aquestes 4 fotos corresponen al darjeeling blanc

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos

  • Responsable LA TRIBU DE LA CAMELIA S.L. .
  • FinalidadModerar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios webempresa.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.