Hola Daniel,
per fi he tingut temps per publicar aquest escrit referent als tes que ens vares fer arribar. Avui escriurem sobre l’oolong d’alta muntanya i el puerh fermentat. L’altre encara el tenim a la faixa.

High mountain oolong
oolong tetereL’oolong ens va semblar molt correcte, originari de Taiwan i amb uns aromes no tan pronunciats com tes de menys altituds com un “4 seasons” per exemple (més aroma, però menys cos).
Referent al que et comenta aquest senyor (amb cursiva a la part inferior)(1) hi podríem estar d’acord, però nosaltres vàrem utilitzar un gaiwan de yixing (zicha)de capacitat 200-220ml i vàrem fer servir tota la mostra que ens vares proporcionar, es a dir uns 10gr. y el resultat va ser correcte. Molt semblant a un Cui Yu d’alçada que tenim també de Taiwan. El que passa amb més quantitat es que has de reduir molt més el temps d’infusió, però per altra banda incrementes el nombre d’infusions i el recorregut organolèptic del te. Aquest te ens recorda, a alguns aromes de plantes que tenim al mediterrani.

“The offical way to tes
t oolong tea in contest is 3g tea+150ml boiling water for 3 minutes. In contest they use ceramic teawares, however usually people use zi-sha as this clay enhance the taste of oolong tea. You may try this recipe then we discuss again.
It’s not strange if you feel more comfortable with ool
ong tea from garden with lower elevation… Especially, oolong grown in milder climate easily creates more floral or refreshing aroma, while oolong from high mountain tends to present a more “stony” hint. Some people describe it as “high mountain chi”…
High mountain oolong with elevation like Li Shan
is with more of “mouth touch” rather than aroma. In Chinese we descrive themouth touch of extra high mountain quality oolong as “soft” (creemós afegiriem nosaltres)…”

Puerh fermentat
puerh tetereEl puerh també ens ha semblat correcte. Vàrem utilitzar una tetera de zicha de Yixing de 150ml de capacitat que ja fa temps que utilitzem només per puerh fermentat. Una rentada, i infusió curta incrementat el temps a les successives rondes. Podeu veure el color de la infusió (a les fotos) a més temps d’infusió. Aroma intens a humitat, fusta marcada,… i d’astringència homogènia en boca, no massa llarg, però agradable. L’únic que no ens ha agradat gaire ha estat la fulla: força trencada i amb predominants tronquets.

 

(1)- Conversa que adjuntem nosaltres, però mantinguda entre en client (Daniel) i el venedor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos

  • Responsable LA TRIBU DE LA CAMELIA S.L. .
  • FinalidadModerar los comentarios.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios Tropicalserver.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.