puerh menghai nannuo qizhibingAquesta tarda he provat el disc de puerh que em vares deixar la setmana passada, Jordi.

He investigat una miqueta i el disc de puerh (qizibing) es de Menghai fermentat, de la muntanya Nannuo i fabricat per una fàbrica que també rep el mateix nom que la muntanya. Aquest puerh és de fulla madura, amb un nivell de fermentació avançat i barrejat amb troncs de la mateixa recol·lecció, molt probablement a màquina.

Per preparar el te puerh he utilitzat un “shuang-er” de vidre, tipus gaiwan, de 150ml de capacitat on hi he posat uns 6gr premsats del disc de puerh. La temperatura es important que sigui a uns 95ºC (en aquest punt l’aigua ja bull).

La primera infusió he tardat una miqueta més (2 min.) de temps ja que he vist que li costava infusionar-se, tot i això abans li he fet una rentada d’un dit d’aigua. El color marró-vermellós resultant no es opac, però si es brillant i transparent (aquest puerh segurament no deu tenir molts anys), amb un aroma a fusta fàcilment identificable on els records a humitat també hi son presents. En boca l’he trobat molt lleuger amb poc cos i poca astringència, però si amb una dolçor notable. En aquest punt la fulla encara no s’ha desfet.

La segona infusió del puerh necessita menys temps d’infusió i el color ja surt més fosc, més intens, tot i que segueix sent transparent. La infusió té una miqueta més de cos, tot i que una mica massa lleugera pel meu gust, i és més llarga en boca on les notes àcides també es pronuncien. És una acidesa que em recorda, no sé perquè, a una mica d’excés en la fermentació. En general els matisos no han variat molt de la primera infusió i la fulla segueix sense desfer-se.

La tercera infusió del puerh la he deixada el mateix temps que la segona, i el resultat evidentment ha sigut força similar, però amb un matis important; ha perdut les notes àcides mantenint les notes dolces. Reconec que es poc secant en boca!

La quarta infusió del puerh ha perdut molt poca intensitat, tot i que l’he deixat una miqueta més de temps en remull. La fulla s’ha separat!

La quinta infusió del puerh amb un temps similar a la quarta no perd intensitat de color ni pràcticament de gust, però es potencien les notes dolces.

La sisena infusió del puerh l’he deixada molt més temps d’infusió i tot i així la intensitat ja ha baixat considerablement, possiblement quedant-l’hi una ronda més allargant molt més el temps d’infusió.


Bé, espero que us sigui útil i ja em direu alguna cosa sobre aquest disc de puerh….

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos

  • Responsable LA TRIBU DE LA CAMELIA S.L. .
  • FinalidadModerar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios webempresa.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.